Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavasz

 A várva várt tavasz elérkeztével továbbra is jobbnál jobb programokkal igyekszünk változatossá tenni a diákság mindennapjait. Akárcsak eddig, májusra is vidám ötletekkel készültünk, lejjebb pedig egy kis ízelítőt találsz tanévünk utolsó hónapjából...

Az ablakhoz nyomul az orgona, az ablaküvegen át rám nevet, amit nem tudok megunni soha: a kék szemű tavaszi üzenet... (Csukás István : Tavaszi vers -részlet)

 

xmldata1.jpg

 

~ Áprilisban egy délutáni meseolvasásra került sor az óvodában, ami igen nagy sikert aratott (kb 50 fő vett részt), ezért úgy gondoltuk, hogy ezen hónapban is ismétlést tehetnénk. A 2.-3.-4. osztály készülhet különböző mesékkel a kicsiknek.

~ Különösen fontos, hogy óvjuk és szeressük a környezetünket, ezért akárcsak minden évben, most is közösen megünnepeljük a madarak és fák napját. A május 19-ei alkalommal a Gaja völgybe látogatunk, ahol akadályversennyel színesítjük a napot, a szülők pedig virslifőzéssel készülnek.

 

Előreláthatólag...

Június 1-én megrendezésre kerül a gyereknap. Ez alkalommal is igyekeztünk emlékezetessé tenni ezen napot, így most is vidám, versengős feladatokkal készültünk.

 • állatsimogató
 • aikido bemutató
 • '1 perc és nyersz' vetélkedő

A vetélkedő fordulói:

Alsó tagozatosoknak:

 1. Cukorkaland
 2. Cipő az asztalon
 3. Elektrosokk feladat
 4. Győzd le a gravitációt
 5. Popsi pingpong
 6. Tiltott gyümölcs

Felső tagozatosoknak:

 1. Anyacsavar torony
 2. Bólints rá
 3. Cipő az asztalon
 4. Gumiarc
 5. Popsi pingpong
 6. Tiltott gyümölcs
 7. Lufi tornádó

 

A játékok részletes leírása, hogy készülhessetek:

Cukorkaland: egy zacskó cukor többféle színű cukorkát tartalmaz. Ebben a feladatban a cukorkákat kell színek szerint poharakba rendezni egyesével haladva, egy kézzel. Egy pohár csak egyféle színű cukorkát tartalmaz. Játékidő: 1 perc

Cipő az asztalon: a játékosnak a tőle 2 méterre álló asztal tetejére kell repíteni a cipőjét a lábával. 5 próbálkozásból legalább egyszer talpon kell maradnia a cipőnek az asztalon.

Elektrosokk feladat: a lépésszámlálót a könyökre és térdre helyezzük. A cél, hogy végtagjait egy perc alatt annyiszor mozgassa meg, ahányszor tudja. Bármilyen mozgás megengedett, jöhet a kacsatánc és a twist!

Győzd le a gravitációt: a lufikat arra tervezték, hogy lebegjenek. A játékosnak egyszerre 3 lufit kell a levegőben tartani 1 percig. Egyik léggömb sem érintheti a földet.

Popsi pingpong: a főszereplő derekára egy kisebb dobozt és benne 8 pingponglabdát helyezünk. A játékos ugrálhat, szökdelhet, csavarhatja csípőjét, lényeg, hogy mind a 8 labda kiessen a dobozból.

Tiltott gyümölcs: ebben a játékban 5 emeletes tornyot kell almából építeni.

Dínó döntögető: a játékosnak egy üveggolyó segítségével kell a felállított csokidínókat eltalálni, ha ledönti, megeheti azt.

 

Anyacsavar torony: a játékosoknak anyacsavarokból kell minitornyot létrehozniuk. A 7 csavart egy pálcika segítségével kell egymásra helyeznie úgy, hogy az a felépítés után legalább 3 másodpercig állva maradjon.

Bólints rá: a lépésszámlálót a játékos fejére helyezzük, amely a fejrázásokat fogja számolni időre.

Gumiarc: a játékosnak a homlokára helyezett kekszet kell eljuttatnia a szájáig arcizmai mozgatásának segítségével. A kekszet persze megeheti!

Lufitornádó: a játékos felfúj egy lufit, majd a kiáramló levegő erejével 15 poharat kell az asztalról lefújnia.

 

dafdsfa.png

 

 
 

 


Utolsó kép


Elérhetőség

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 18617
Hónap: 966
Nap: 33